Aktiviteter för förskola

Här hittar du aktiviteter som passar bra att använda i förskolan. Det är resurser, material och aktiviteter för att göra även de allra minsta till rymdfantaster.

Sidan är under utveckling, och mer material kommer att adderas allt eftersom.

Mission X – Träna som en astronaut

Mission X – Träna som en astronaut

Lärarmaterial med övningar för förskola, förskoleklass och fritidshem. Utbildningsmaterial från Tom Tits Experiment Visa pdf

Filmer om Paxi, ESA:s utbildningsmaskot

Vem är Paxi?

Lär känna Paxi, ESA:s utbildningsmaskot. Var han kommer ifrån, varför han gillar rymdresor, vilka hans vänner är… I den här videofilmen som är avsedd för barn mellan 6 och 12 år, introduceras Paxi, en liten rymdvarelse från planeten Ally-O, och som har kommit till Jorden för att träffa nya vänner och ta med barn på en äventyrlig upptäcktsresa i rymden. Det är den första i en serie av animationer i vilka Paxi, ESA:s utbildningsmaskot, berör olika aspekter av Solsystemet, Universum, planeten Jordens hemligheter och mycket mer.

Paxi – Växthuseffekt

Gå med i Paxi när han utforskar växthuseffekten för att lära sig om global uppvärmning.

Paxi – Vattnets kretslopp

Följ med Paxi när han besöker planeten Jorden och lär dig om vattnets kretslopp. I den här filmen förklarar Paxi hur vattnets kretslopp

Paxi – Dag, natt och årstiderna

Gå Paxi när han undersöker varför vi har dag och natt, och lära sig varför Jorden har säsonger.

Paxi – Finns det Marsianer?

Följ med Paxi på hans resa till den röda planeten för att undersöka om det finns marsmänniskor och lär dig samtidigt om europeiska rymdsamarbetets ExoMars-projekt.

Paxi – Den röda planetens hemligheter

Följ med Paxi på hans resa till Mars där han utforskar planetens uttorkade flodfåror, vulkaner och polernas istäcken.

Paxi och vår måne: faser och förmörkelser

Följ med Paxi då han utforskar månen. I den här filmen förklarar Paxi månens faser och månförmörkelser. Filmen vänder sig till barn i åldern sex till tolv år.

Paxi utforskar månen

Följ med Paxi på en resa till månen. I den här videon utforskar Paxi vad vi människor behöver för att leva på.

Paxi – Solsystemet

Följ med Paxi på en resa genom vårt Solsystem. Från de steniga inre planeterna nära Solen och förbi de jättestora planeterna, ut till den iskalla utkanten där kometerna bor.

Paxi – Rosetta och Kometer

Följ med Paxi till utkanten av Solsystemet för att upptäcka en värld av kometer och lära dig om det fascinerande Rosetta-projektet till kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Paxi utforskar exoplaneter!

Följ med Paxi på en resa utanför vårt eget solsystem. I den här videon utforskar Paxi extrasolära planeter.

Paxi och rymdstädning

Det finns många gamla satelliter och trasiga delar från dem, vilket kallas rymdskrot, i omloppsbana runt jorden som kan skada aktiva rymdfarkoster. Följ med Paxi på det senaste äventyret för att hålla rymden ren!