Om ESERO Sverige

Foto: ESA/Hubble & NASA, W. Blair; CC BY 4.0; Acknowledgement: Leo Shatz

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen, som strävar efter att integrera rymden i undervisningen för att stödja skolan i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik. Samarbetet, drivet av KTH i partnerskap med fem Wisdome-arenor och Science centra: Tekniska museet, Malmö Museum, Universeum, Visualiseringscentrum C och Curiosum, syftar till att erbjuda ett brett utbud av skräddarsydda resurser och kurser.

ESERO Sverige vill lyfta undervisningen till en ny nivå genom att införa rymdens fascinerande värld i klassrummet. Genom att bland annat tillhandhålla resurser, kostnadsfria kurser och program som är skräddarsydda för skolmiljöer öppnas dörrar till en värld av möjligheter för både lärare och elever. Lärandet blir både inspirerande och relevant för dagens elever, vilket öppnar dörrar för en innovativ, underhållande och spännande undervisning. Det kan bland annat handla om att involvera eleverna i uppgifter såsom att planera en månstation, prova på astronautträning eller att programmera på den internationella rymdstationen.

Missa inte chansen att ta med universum in i ditt klassrum och ge dina elever möjligheten att utforska rymdens fascinerande värld på ett både informativt och spännande sätt! Börja er resa mot ett rymdinspirerat lärande redan idag.

Korta fakta
  • ESERO står för European Space Education Resource Office.
  • ESERO har verksamhet i 20 av ESA:s medlemsländer.
  • Sveriges ESERO-kontor, ESERO Sverige, startades upp 2021.
  • ESERO-projektet är ESA:s främsta sätt att stödja utbildning från förskolan till gymnasieskolan (K-12) i Europa.

Kontakta oss om du har frågor.