Studenter på väg in i rymdbranschen

Foto: ESA

Visste du att det finns studentorganisationer som skjuter upp riktiga raketer eller bygger riktiga satelliter? Att arbeta inom rymdindustrin är inte bara för dem som har avslutat sin utbildning. Många studenter är också förtjusta i yttre rymden och lyckligtvis finns det flera möjligheter och projekt de kan arbeta med under studietiden. Vi har haft turen att få kontakt med några av dessa studenter som är passionerat intresserade av allt som har med rymden att göra.

”Jag tror att vi befinner oss i början av en ny guldålder för rymdforskningen…”

Zack Löfgren har specialiserat sig inom astronomi på gymnasiet, och kommer nu att börja studera på Naturvetenskapligt kandidatprogram i Astronomi och Astrofysik på Lunds universitet.

”Jag tror att vi befinner oss i början av en ny guldålder för rymdforskningen, liknande den som uppstod under kalla kriget. Det känns som om världen återigen är redo att utforska rymden och jag tror att vi, åtminstone inom vårt solsystem, kommer att se betydande framsteg under min livstid.”

Läs intervjun

”Jag gillar att kunna bidra med nya perspektiv”

Intervju med Ceona Lindstein Amanuens som har en kandidatexamen i Teknisk Fysik på KTH och studerar slutet av master inom Aerospace Rymd. Vid sidan av studierna arbetar Ceona inom utåtriktad verksamhet/outreach på KTH Rymdcenter.

Läs intervjun