Livesändning av interaktiv resa ut i universum

Följ med på en hisnade resa genom universum via livesändning från Visualiseringscenter i Norrköping med Anders Ynnerman som är professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet. Under resans gång kommer vi bland annat besöka Apollo-landningsplatserna på månen, genomföra en virtuell Marslandning och åka hela vägen tillbaka till Big Bang. Efter rymdresan kan du ställa frågor till forskarna i ett zoom-möte.

Anders och hans team tar oss med till platser i universum som människan aldrig tidigare besökt. För att göra det använder han OpenSpace, ett program som används för visualiseringar av rymd- och astronomisk forskning samt vetenskapskommunikation. Koppla upp dig hemma eller från klassrummet och följ med via Youtube, har du tillgång till en stor skärm så kommer de vackra bilderna och vyerna bäst till sin rätt. Länk livesändningen och zoom-mötet hittar du hos Forskarfredag.

När? 

Fredagen den 30 september, kl. 13:00–13:45. 

Var?

Livesändning digitalt eller på plats på Tekniska museet i Lilla hörsalen. Rymdresan livesänds via Youtube och visas på flera science centers runt om i Sverige. Följ livesändningen digitalt på www.forskarfredag.se/live 

För vem?
Alla, arbetsplats/organisation, årskurs 7–9, gymnasiet/komvux.

Mer information om livesändningen finns hos ForskarFredag.

Arrangemanget är ett samarbete mellan ESERO Sverige och Visualiseringcenter C.