Vinnarna av 2023 års Math, Science and Creativity Competition är korade

Nu är tävlingen avgjord och resultatet av årets International Math, Science and Creativity Competition – IMSCC 2023 presenteras här! Det var en svårbedömd omgång med många välbyggda modeller och mycket fina digitala presentationer. Vi fick in 16 intressanta och roliga bidrag. Juryn har utsett fyra finalister som deltar i den internationella tävlingen i oktober. Den sker antingen online eller på plats i Korea. Vi kontaktar de vinnande lagen med slutgiltigt besked.


Stort grattis till de vinnande arenorna – Lund, Umeå och Stockholm! Och varmt TACK till alla er som genomfört tävlingarna.

Efter sammanställning av juryns utlåtanden redovisas här resultatet av omröstningen i IMSCC Sverige – 2023!

Vi säger STORT GRATTIS till:

FÖRSTA PLATS: IceBreaker

Alex och Elsa, Bilingual Montessori School of Lund, Lund.   


Juryns motivering

En stor och välbyggd konstruktion. Strukturen är det bra. Den är stabil och rörelsemekanismerna är kopplade så och att det formar sig fint. Ett extra plus för designen av framhjulet för att köra på månytan. Ekrarna är dubbla, och mönstret i däckens spår är fantastiskt. En ”sofistikerad presentation” där diagram lyftes in på ett bra sätt. Intressant bakgrund med grafik som skiftade. Projektet har kopplingar till de globala målen.


ANDRA PLATS: XenoQuest

Povel och Elias, Bilingual Montessori School of Lund, Lund.


Juryns motivering

En komplex modell med många rörliga delar och olika funktioner. En välarbetad video som presenterades med stort engagemang.

Intressant koncept med ”Decender” och dess uppvärmda botten som kan skära genom is. Har koppling till de globala målen.


TREDJE PLATS: Oli

Lowa och Alma, Pops Academy, Umeå.


Juryns motivering

En trevlig liten modell som beskriver med finurlig funktionen för insamling av vatten. Uppfinningsrik på flera plan. Kompletteras fint med animerad grafik. Modellen har många rörliga delar som beskriver tekniska principer. Bra beskrivning på hur kylsystemet fungerar. Har koppling till globala målen.


FJÄRDE PLATS: Borr

Marwa, Ibrahim och Anam, Stockholm International Academy, Häggvik.


Juryns motivering

En tydlig och välorganiserad presentation av en konstruktion. Tre välbyggda delar som tillsammans bildar en fungerade enhet. Enkel och begriplig. Intressanta former och tekniska lösningar. Har koppling till de globala målen.