Vinnarna av ESERO Sveriges Rakettävling Krönta!

Grattis till Vinnarna av ESERO Sveriges Rakettävling under Astronomins Dag och Natt 2023!

Vi är glada att presentera de strålande vinnarna av ESERO Sveriges Rakettävling som ägde rum under den spännande Astronomins Dag och Natt 2023. Tävlingen var en del av en rikstäckande rymdfestival där skolor, lärare och elever i hela landet deltog och visade upp sin rymdskicklighet.


Efter noggrant övervägande har våra domare utsett följande skolor som de lyckliga vinnarna av fantastiska rymdpriser:


1. Klass J5B i årskurs 5 i Vittra Röda Stan, Norrköping. Denna klass tog hem det prestigefyllda förstapriset och vann möjligheten att besöka SSC:s raketlabb i Stockholm och uppleva rymdens magi på plats. De kommer även att få en spännande rundtur på Tekniska museet där de kan utforska fascinerande rymdutställningar och lära sig mer om Sveriges roll i rymdforskningen.


2. Andraplatsen gick till klass F-3 i Södra Råtorp i Karlstad.


3. Årskurs 7 i Vrammarskolan i Waldemarsvik tog hem tredjeplatsen i tävlingen.


4. Fjärdeplatsen gick till årskurs 3 i Hökerums skola i Ulricehamn.


Vi vill gratulera alla vinnare och tacka alla skolor och samtliga deltagare. Ni gjorde Astronomins Dag och Natt till en fantastisk händelse. Det är inspirerande att se engagemanget för rymden och vetenskap inom vårt land.


ESERO Sverige är tacksamma för samarbetet med SSC och Tekniska museet för att göra denna tävling möjlig. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda för våra unga rymdentusiaster och är övertygade om att de har en strålande framtid i den spännande världen av rymdforskning.


Grattis än en gång till våra vinnande skolor, vi ser fram emot att följa era framtida rymdäventyr!