Rakettävling för skolelever

Astronomins dag och natt – den årliga rymdfestivalen som sprider stjärnglans över hela landet – förbereder sig för en raketboostad tillställning i höst. Festivalens arrangörer, i samarbete med ESERO Sverige, ger skolelever möjlighet att delta i en spännande rakettävling. Årets festivaltema ”Rymdresa i tid och rum” bjuder på chansen att bygga och skjuta upp egna raketkreationer på den stora dagen, den 22 september.


Skolor över hela landet är välkomna att delta, samarbeta i grupper och sätta sina vetenskapliga och kreativa färdigheter på prov genom att konstruera egna raketer, för att sedan skjuta upp dem under Astronomins dag och natt. Finfina priser kommer att delas ut till tre vinnande klasser!


Så haka på nu alla allihop! Ta fram era allra kreativaste idéer och ge er in i denna spännande raketutmaning. Upplev glädjen i att se dina egna kreationer lyfta mot skyn!


Läs mer om hur tävlingen går till och instruktioner för hur man kan bygga olika raketer: https://www.esero.se/skolprojekt/astronomins-dag-och-natt/


Här finns även tips på andra rymdaktiviteter att göra med dina elever i klassrummet.


Mer information om vad som händer under Astronomins dag och natt hittar ni här: https://www.astronominsdag.se/