Välkommen på lärarinspirationskväll

Onsdag 27 september är du som är lärare välkommen till Tekniska museet för att ta del av en oförglömlig resa genom vetenskapens gränser. Sveriges första astronaut Christer Fuglesang kommer att inleda vår lärarinspirationskväll, vilken tar dig med på en hisnande rymdresa. Och du kommer få en förhandsvisning av Wisdome – Stockholms mest spektakulära träbyggnad, som redan har fått uppmärksamhet för sin innovativa design. Alla deltagare, både på plats och online, kommer dessutom att erhålla en rabattkod som ger dig fri tillgång till en av våra första visningar i Wisdome Stockholm under veckorna 45-48.


Dessutom kommer professor Anders Ynnerman, en av världens främsta experter på datavisualisering, visa kraften i visualisering för lärande med en resa till universums yttersta gränser. Han ligger bakom det nationella projektet Wisdome och med ”OpenSpace” har hans forskargrupp gjort det möjligt för oss att utforska hela det kända universum och överblicka enorma avstånd i tid och rum.


Tekniska museet, ESERO Sverige och Wisdome välkomnar dig att lära dig mer om hur du kan ta rymden in i ditt klassrum med hands-on-aktiviteter och programmering!

Praktisk information om evenemanget

Datum: Onsdag 27 september, kl. 16.30 – 19.30

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, eller via livesändning online.

Du behöver anmäla dig senast den 22 september för att få fri entré till museet samt en enkel måltid med val av vin, öl eller alkoholfria alternativ.

Läs mer och anmäl dig här.

Bild: Pexels, Fotograf: Rakicevic Nenad